ANTEP ŞİVEYDİZİ (Ansiklopedi Maddesi)

         Antep Şiveydizi

        Gaziantep'in yöresel yemeklerinden bir şifa deposu olarak Şiveydiz'in yapım aşamaları.




Ana malzemeler taze soğan ve sarımsaktır.


Haşlanmış et ve nohuta eklenen
soğan ve sarımsak yumuşayana kadar pişirilir.


Ayrı bir kapta süzme yoğurda
yumurta, un ve tuz eklenir.

Yoğura eklenen malzemeler iyice çırpılır.


Pişen yemeğin sıcak suyundan
bir miktar alınarak yoğurda eklenir.

Hazırlanan yoğurt ile pişen yemek buluşturulur.


Bir kaç dakika daha kaynadıktan
sonra ocağın altı kapatılır.


Bir tavada yağ ısıtılarak üzerine kuru nane eklenir.


Hazırlanan naneli sos yemeğe eklenir.


Servis edilir.

        Maddeye ulaşmak için:  https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/antep-siveydizi


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GAZİANTEP GELİN HAMAMI TÖRENLERİNDE "ŞAMŞIRAK DÖKME" RİTÜELİNİN KÜLTÜREL KÖKENLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME (Makale)

GAZİANTEP ÇEYİZ TÖRENLERİNDEKİ RİTÜELLERİN KÜLTÜREL TEMELLERİ VE İŞLEVLERİ (Makale)