Antep Şiveydizi
Gaziantep'in yöresel yemeklerinden bir şifa deposu olarak Şiveydiz'in yapım aşamaları.
 |
Ana malzemeler taze soğan ve sarımsaktır.
|
 |
Haşlanmış et ve nohuta eklenen soğan ve sarımsak yumuşayana kadar pişirilir.
|
 |
Ayrı bir kapta süzme yoğurda yumurta, un ve tuz eklenir. |
 |
Yoğura eklenen malzemeler iyice çırpılır.
|
 |
Pişen yemeğin sıcak suyundan bir miktar alınarak yoğurda eklenir. |
 |
Hazırlanan yoğurt ile pişen yemek buluşturulur.
|
 |
Bir kaç dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.
|
 |
Bir tavada yağ ısıtılarak üzerine kuru nane eklenir.
|
 |
Hazırlanan naneli sos yemeğe eklenir.
|
 |
Servis edilir. |
Maddeye ulaşmak için: https://turkiyeturizmansiklopedisi.com/antep-siveydizi
Yorumlar
Yorum Gönder